Childeric – ett franskt sadelmakeri med feeling

Childeric är en mindre sadelfabrik i södra Frankrike, strax utanför Lyon. Den drivs och ägs av sin grundare Luc Childéric. Deras design bygger på att maximera hästens rörelsefrihet och komfort. Genom att ge ryttaren stöd och hjälp i att hitta sin balans, finns förutsättningarna till att kommunikationen mellan häst och människa kan blir finstämd och tydlig.

Jag har samarbetat med Childeric sedan 1996 och på heltid sedan 1998. Jag tycker fortfarande att det är den skönaste sadel jag suttit i under min livstid. Det är något alldeles speciellt att rida i en Childéric-sadel. Det är inte bara jag som tycker det, jag får höra det dagligen. Det känns, det är ”feeling”!

För mig som har hållit på med hästar i så många år blir en sadel med dessa unika egenskaper en förlängning av hästen – allt blir till slut vad det ska vara – nämligen, känsla. Hästar är känslor, de reagerar på känslor och ger känslor. Feeling, är därför ett begrepp som hela tiden finns med mig när jag är ute och träffar kunder. Jag ser helt enkelt som min uppgift att styra in en ryttare på att känna – inte tänka.

Även den yttre kvaliteten i form av utseende ska inte förringas. Vi kan alla känna oss som världsmästare då och då, oavsett om vi är inne på en fullsatt arena eller på en ensam ridtur i skog och mark. Childeric gör ett fantastiskt hantverk, där du som kund är med och skapar din egen sadel genom färgval på såväl över- och undersida, sömmar och kåpor.

Childeric är helt enkelt total feeling!

Länk till Childerics hemsida.