Sadelprovning

Allt bygger på känsla, därför måste du och din häst prova ut er sadel. Det går till så att vi möts och du provrider ett antal sadlar som jag bedömer kan passa. Tillsammans kommer vi fram till vilken sadelmodell som lämpar sig bäst och hur sadeln ska utformas för att underlätta för er båda.

Inför en sadelprovning är ett öppet sinne den bästa förberedelsen. Med andra ord – ha ingen förutfattad mening vad för sorts sadel du ska ha! Då blir det en mental ”hang up” om du tycker bättre om en modell du tidigare bestämt dig för att inte tycka om. Hästen behöver olika förutsättningar för sitt rörelsemönster för att kunna utvecklas tillsammans med dig. Jag hoppas på att kunna hjälpa dig finna din egen balans vilket underlättar för hästen.  En god balans i rätt position gör att du kan öka kvalitén och timingen i dina hjälper. En close-contact-sadel som Childéric:en ger dig dessutom möjlighet att känsligt med mindre hjälper förfina signalsystemet dig och hästen emellan. Målet är att få hästen att lita på sin ryttares tydliga och finstämda kommunikation.

Under resplaner kan du se mina aktuella och planerade resor. När jag reser, samlar jag ofta ett antal ekipage på en anläggning med ridhus. Du är naturligtvis också välkommen till mina hemtrakter i Skåne. Skicka ett mail eller ring mig!